Едвард Сноуден подржао "Телеграм" и Павла Дурова

уторак, 01. мај 2018.

Један од најпознатијих светских "whistleblower"-а, Американац у политичком егзилу у Русији, Едвард Сноуден, подржао је преко свог Твитер налога борбу за то да "месенџер" "Телеграм" остане ван контроле руске службе безбедности (ФСБ), а такође је подржао лично и самог директора компаније која га је направила Павла Дурова. Ево снимка дела странице на Твитер налогу Едварда Сноудена где он пише о томе:Ево адресе Твитер налога Едварда Сноудена: Твитер налог Едварда Сноудена

Тако гротескно испада да оно против чега се Едвард Сноуден огорчено борио и бори у САД, сада налази и у Русији. Шта ће сада да ради Едвард Сноуден? Да ли ће да почне да се бори и против Русије? Нисам сигуран, јер у Русији му нико не прети хапшњем и суђењем, али није немогуће да Сноуден потражи неку другу земљу као убежиште.

У сваком случају, догађаји око "Телеграма" Павла Дурова су прешли границе Русије и добиле светски значај, а Русија је својим несмотреним и наглим потезом стекла још додатну гомилу непријатеља. Уместо да користи успехе својих бизнисмена, она ратује против њих. Уместо да покаже гипкост у своју корист и корист свог народа, руска власт иде путем изолације и пораза.

Одавно је време за промене у Русији.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP