Обрушавање зграде у Саратову на дан инаугурације "цара"

среда, 09. мај 2018.

На дан инаугурације "цара", 7. маја, увече, у граду Саратову, обрушио се део стамбене зграде у којој је живело око 150 људи. На сву срећу, нико није настрадао. Многе старије зграде у Русији налазе се у лошем стању. Зато постоји такозвани "капитални ремонт", чији је циљ да се оне одржавају да не би дошло управо до оваквих случајева. Међутим, "капитални ремонти" се раде како где, нема реда, нема чврсте одговорности. У случају стамбене зграде у Саратову, једна жена из видео снимка који можете погледати ниже, је казала да је две године раније позвала надлежне због напрслине, да су они дошли, мало нешто замазали, обојили и отишли, али да је тај угао зграде наставио да се полако урушава. 150 житеља зграде је сада евакуисано. Погледајте репортажу о овом догађају:Такође, обратите пажњу како даје изјаву чиновник путинске Русије. Мирно, лаганезе, без икаквих назнака да ће бити покренуто кривично дело због нехата државе. Он каже да ће се после експертизе видети да ли ће се вршити реконструкција зграде или ће се она рушити. Каква црна реконструкција?! Сва срећа и хвала Богу што нико није настрадао, а могли су сви станари зграде да изгину да се цела срушила.

Овај немили догађај је симболички јер се догодио на дан инаугурације "цара" на четврти мандат, а на који по Уставу РФ нема право (није имао право ни на трећи), јер показује унутрашње рушење Русије под Путином. Постављам питање, да ли постоји опасност од урушавања зграда или кућа где живе Путин, Медведев и њихов олигархат? Нема. А нема јер су они грађани првог реда, а готово сви остали су грађани другог реда. Тако се власт и односи према њима.

А пре неколико година познати руски режисер Јуриј Биков, који се у својим филмовима бави социјалном тематиком и чији "тамни" филмови се ретко пуштају народу да их гледа, снимио је филм "Дурак" ("Глупак") у коме се управо говори о случају где један одговорни нижи радник на одржавању зграда, подиже велику прашину око напрслине коју је открио на једној старој згради и алармира све, од станара до градске врхушке, јер сматра да зграда већ полако пада. Погледајте "трејлер" овог сјајног филма, а цео филм можете погледати на "ЈуТјубу":Зато народ мора да прогледа, да устане и да се бори за своја права да може да живи достојно човека.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP