Медведев на форуму у Давосу: "Не треба нас, наравно, подучавати - треба радити заједно"

петак, 28. јануар 2011.

Руски председник Дмитриј Медведев је ових дана кратко боравио и на форуму у Давосу, где је одржао говор у коме је било речи о економским променама у Русији, борби против тероризма и другим стварима.

У једном тренутку, док је говорио о проблемима са којима се Русија суочава, али и о очигледном напретку који је постигла, Медведев је јасно рекао: "Мы учимся сами, и мы готовы принимать дружеские советы. Но вот поучать, конечно, нас не надо – надо работать вместе.". У преводу: "Ми сами учимо и спремни смо да примимо пријатељске савете. Али, не треба нас, наравно, подучавати - треба радити заједно." Ево тог инсерта из његовог говора:



Значи, то је један нормалан приступ међународним односима који подразумева отвореност за сарадњу, али одбацује наметање решења са стране. То се зове достојанство. И то нема везе са величином земље. То има везе са квалитетом владајућих структура. И то је једини нормалан пут ка грађењу међународних односа, који треба да буду засновани на мултиполарности и међусобном уважавању, а не на једнополарности, то јест на диктату Запада.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP