Светоназор, скитанија (обнавља се)

До сада сам живео 10 година на  западу (Канада) и 14 година у Русији. Покушавам да преведем свој дух у просторе уранополитизма (грађанство Н...

Ово је земља за људе - Сингапур

недеља, 13. јануар 2019.

Како неке земље за 30-50 година могу да пређу пут од заостале, корумпиране и криминализоване земље Трећег света, до развијене, цивилизоване, некорумпиране и уређене земље Првог света, а неке то не могу вековима, већ се налазе у стању перманентних криза са гомилом проблема? Како неки народи уче на сопственим и туђим грешкама, а неки не? Можда би требало одбацити неке митове о нама самима и другима, а прихватити реалност и почети да се мењамо.

Сингапуру нису потребне велике историјске победе, светска воља за моћ, империјалне амбиције и делиријум спортских успеха, већ максимално добри услови за живот својих грађана у којима ће они моћи да се лично остваре, да буду здрави и безбедни. То и треба да буде функција државе и зато је Сингапур пример целом свету како и за кога треба да се ради.

Зато што даље од империја, грандиозних савеза држава и сличних творевина у којима обожавани властодршци држе своје поданике испод националних и наднационалних застава на жарком сунцу, киши, снегу и ветру. А ако већ живимо у таквим земљама, онда што даље и што дубље у тишину и мир скривеног Благословеног живота који одбацује све горе набројано и ненабројано, са жељом да обезбедимо својој деци и себи будућност независну од вртлога у који нас увлаче славни овог света.

Ево неколико видео записа које је направила жена из Русије, бака која са својом породицом живи у Сингапуру, о томе како тамо тече свакодневни живот. Овде је важно да се послуша све што она прича.



  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP