За прости одговор на уличну анкету у Москви - 5 година затвора!!!

среда, 25. септембар 2024.

Новинар у Москви радио уличну анкету и постављао питања у вези рата у Украјини. Зауставио човека по имену Јуриј Коховец и овај отворено казао своје мишљење да је против рата и оптужио Путина и државни врх за рат. Нашли га, судили му и пресудили из 2 покушаја 5 година затвора. РФ - апсолутно држава говно, са главним говнаром, и то крвавим говнаром Путином. 


4 comments:

Анониман је рекао...

Prilican zaokret u stavu prema Rusiji od kako ste se odselili tamo. Nadam se da pitanje nije previse licno, kako je do toga doslo, postepeno ili se desilo nesto sto vam je "otvorilo oci" da tako kazem.

Горан Тешић је рекао...

Pre nego sto sam se preselio u Rusiju, mislio sam kao vecina rusofila u Srbiji, a koji u vecini niti su ikada bili u Rusiji, a ako su i bili, to turisticki. A ja evo vec 14-tu godinu zivim u Rusiji. E sad, prvih nekoliko godina nisam se nesto posebno ni interesovao time sta se ovde desava. Medjutim, imam oci, usi i glavu, pa sam prvo primetio sranja u drustvu u kome sam ziveo, a onda sam poceo da pratim i politicka desavanja. Kako je vreme odmicalo, uvideo sam da ono sto se u Srbiji misli o Rusiji i Putinu, predstavlja, ustvari rezultat ruske propagande u Srbiji, kao i rezultat neznanja cinjenica usled te propagande. A ima i slucajeva prosto odbijanja cinjenica, jer - ma daj, ne seri, to su braca Rusi, nisu oni takvi, ti si lud. Da ne pricam da je za mnoge indoktrinirane Srbe rusofile Putin veci od Isusa Hrista. Dakle, sve je vrlo prosto - misljenje o Rusiji i Rusima sam promenio pod uticajem realnosti. Jednostavno, realnost je jaca od zabluda i lazi.

Анониман је рекао...

Hvala. Mada, ako vam je za utehu, Kanada ide dole, brzo

Горан Тешић је рекао...

Mozda ide dole, ali ne trpaju u zatvore politicare i gradjane koji drugacije misle od onih na vlasti, ne ubijaju politicare zbog drugacijeg misljenja, moguca je smena vlasti na izborima, ne salju decu od 18 godina u rat, vec imaju profesionalnu vojsku, saveznici im nisu diktature kao sto su Kina, Severna Koreja, "napredne" africke diktature, muslims u Iranu, muslims u Siriji, muslims-mudzahedini u Afganistanu, muslims-glavosece iz Hamasa, mogu da se kupe i druge marke automobila osim kineskih (ostali su jos Kia, Hjundai i Folksvagen, mozda jos poneko) i jos dosta toga, ali i ovo mi je dovoljno.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP