Русификација у Русији (1): Како је Русија уништавала и уништава корене народе, укључујући и њихове језике као кључни фактор националне самобитности. Самоспаљивање у знак протеста у Удмуртији

субота, 12. октобар 2024.

Убице из Кремља  на челу са Путином серу како су људи са истока независне Украјине били угрожени тако што је власт у Кијеву вршила на њих притисак да говоре на украјинском језику и да је то био један од главних разлога зашто су се ти људи побунили. Кремљ говори како се већина тих људи изјашњавала да су Руси, а не Украјинци. И зато су говнари из Кремља извршили агресију на независну Украјину. Врло подло. Јер, ако нећеш да поштујеш законе земље у којој живиш, на пример да учиш украјински језик, ако се изјашњаваш да ниси Украјинац него Рус и машеш руским заставама усред Украјине, онда иди у Русију. А не. Ти би да отцепиш део независне Украјине и да тај део постане део Русије. Па, исто су радили Шиптари на Косову, што је и сам Путин много пута рекао. Нећеш да поштујеш српске законе, не признајеш српску власт, па иди у Албанију. Али не. САД и НАТО су напали Србију, а Русија Украјину. Исто зло.



1) То што су се многи људи са истока Украјине изјашњавали као Руси је тачно, али то је било 2014 године. Међутим, одкако је Русија напала Украјину 2022, велика већина тих људи је променила мишљење и прешла на страну Украјине, а многи од њих су ступили у редове украјинске армије да бране своју домовину. Ово нисам ја смислио, него преносим речи Олега Царјова, бившег члана партије Региона, који је и до дан данас за Русију. Ево видеа (1:02:36 - 1:06:31).



То јест, чим су осетили смрад "руског света", одмах су почели да се боре са оружјем у рукама против њега. А уствари, то није "руски свет", он не постоји. То је "путински свет" и он, на жалост, постоји.

2) Украјина је независна држава и има право да спроводи културну политику какву мисли да треба на својој територији. И није тачно да само народ из Донбаса говори на руском језику, већ и велика већина Украјинаца из свих области земље и нико их зато не прогања.

3) Невероватно како говноједи из Кремља на челу са Путином имају образа да говоре о томе да неко угрожава нечија национална права, као на пример она која се тичу језика, када они сами то раде у Русији и то систематски. Ево, узмимо на пример, републику Удмуртију. Тамо је донедавно живео човек по имену Алберт Разин, Удмурт. Био је научник, свестрано образован човек, познат широм Удмуртије. Покушавао је на разне начине да се бори против руског колонијализма, то јест окупације Удмуртије, а када све то није дало резултата, решио се на страшан корак - извршио је акт самоспаљивања на тргу испред удмуртске скупштине. Ево неколико видео записа о њему.


Разговор са Албертом Разином

 


О животу и смрти Алберта Разина (обратите пажњу на то Удмурти који говоре у филму имају руска имена и презимена - русификација)

 


Последњи интервју пред самоспаљивање.

 


Опроштај од Алберта Разина и сахрана.



Значи, Путинови руски империјалисти примењују двоструке аршине. То што код њих може, у Украјини не може. Али, иако су срушили скоро цео Донбас, избомбардовали целу Украјину, дала им је Украјина средњи прст право међу рогове. Ево још мало па ће три године како "силна руска армија" још не може да дође до граница такозваних ДНР и ЛНР.

Али, једно је чињеница - пораз Путинове окупационе армије, значи и пад Путина са власти и шанса да народ Русије дане душом и почне да живи слободно. Али, дуг је пут до тога. А можда се то, на жалост, никада неће десити.

Смрт свим империјама! Смрт руској империји! Слобода за све колонизоване народе!

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP