Поражена земља

недеља, 31. октобар 2010.

Био сам недавно у Србији и фотографисао сам натписе на радњама у пешачкој зони у центру Чачка. Ако би неко на основу тих натписа требао да одговори на питање из које земље потичу снимци, претпостављам да би рекао да се ради о некој од западних земаља.

Велика већина натписа је на енглеском језику или нешто што подсећа на запад, на Италију, на Немачку, остали на латиници, на ћирилици тек понеки. Порука је јасна и недвосмислена. Запад - то значи квалитет. Енглески језик - гарант квалитета. Срби не користе србски језик, Срби не користе ћирилицу. То су јасни спољашњи резултати двестагодишњег злочиначког рата који одвратна западна цивилизација води против Србије. Србима је набијен тежак комплекс ниже вредности који се развио у патологију, а то су тешка страдања. Србија је, такође, једина земља на свету која окупатора назива пријатељем и која окупатору за мале паре продаје своје економско богатство. И није тачно да то ради само Борис Тадић. Такву политику подржава огроман број Срба, који је спреман да сутра, ако затреба, устане да се бори против оних Срба који су за слободу од запада.

Тај рат против Србије је почео на идеолошком плану у време Првог србског устанка са Вуком Караџићем и Доситејом Обрадовићем. Ево, растурају нас уз наш пристанак већ двеста година. Море крви смо пролили у многим ратовима које нам је злочиначки запад наметао, попљували су нам прозоре, мрцварили су нас на разне начине и мрцваре нас и дан данас несмањеном жестином. И то све уз наш пристанак. После двеста година малтретирања од стране запада, Срби се и данас надају нечем добром од те одвратне цивилизације. У Србији је готово сваки отпор престао. Срби су готово потпуно пацификовани и убачени у оквир који је запад наметнуо, а то значи јалово препуцавање по телевизији када за то има прилике, трибине и покоја новина. Да не би навијача, ништа од Србије. У Србији је тешко живети као Србин. Атмосфера позападњачења је ушла у последњу фазу када и многи који себе сматрају националистима мисле на западни начин и мисле да Србија мора да иде ка западу.

Погледаје слике са називима радњи у пешачкој зони у центру Чачка, у центру Србије. Тако изгледа поражена земља. Кликом на слику добијате увећану верзију.

1 comments:

VladimirV је рекао...

То би требало овако да буде - Ситибанк у Русији:
http://farm4.static.flickr.com/3223/2618513007_b56300a6f0.jpg

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP