Запад, рат у Афганистану и производња опијума

недеља, 13. септембар 2009.

Др. Џон Колман у својој књизи "Хијерархија завереника: Комитет 300" каже следеће:

"Запамтите да је ДРОГА = ВЕЛИКИ БИЗНИС, а не челу великог бизниса стоје олигархијске породице Европе и источног либералног система Сједињених Америчких Држава. Бизнис дрогом нису појединачне операције мафије нити њим управљају колумбијски картели дрогом. Аристократске породице најмоћнијих људи Велике Британије и Америке неће баш своју улогу да стављају у излог - пред очи јавности. Оне увек имају више слојева истурених људи који за њих обављају прљаве послове."

Једна од земаља у којој се највише производи опијум је Афганистан, што значи да су за Афганистан веома заинтересовани људи који се баве пословима са дрогом. Обратите, молим вас, пажњу на следећи графикон:


На овом графикону можете видети како се кретала производња опијума у Афганистану од 1994.-те до 2007.-ме године. Овде постоји нешто необично, а то је нагли пад производње опијума 2001.-ве године. Шта се десило? То је било време када су талибани били на власти у Афганистану. У јулу 2000.-те године, талибански вођа Мула Омар је рекао да гајење опијума није у складу са исламом и почела је једна од најуспешнијих кампања против дроге у свету, која је довела до тога да је производња опијума опала за 91% у односу на претходну годину. Спречавање узгајања опијума је било толико ефикасно да у афганистанској провинцији Хелманд током 2001.-ве године није забалежено никакво узгајање.

Сетите се, такође, шта се десило 11.-ог септембра 2001.-ве године. У Њујорку су нападнуте зграде светског трговинског центра. Убрзо после тога је уследио напад НАТО пакта, предвођеног САД и Великом Британијом, на Афганистан и талибани су пали са власти. Ако погледате графикон, видећете да је производња опијума почела нагло да расте после пораза талибана, да би се њен раст даље наставио током окупације земље од стране НАТО пакта. Не тврдим да је производња опијума једини разлог зашто је НАТО напао Афганистан, али изгледа да ту постоји нека веза.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP