Светоназор, скитанија (обнавља се)

До сада сам живео 10 година на  западу (Канада) и 14 година у Русији. Покушавам да преведем свој дух у просторе уранополитизма (грађанство Н...

За будућност деце: Студије социологије на "МГУ"

среда, 8. септембар 2010.

Универзитет "Ломоносов" или "МГУ" је светски појам квалитета образовања. Ево два занимљива документарна филма о факултету за социологију. У првом је на атрактиван начин приказан студентски живот на факултету, а у другом вежба која се састоји у сучељавању ставова неколико група студената који припадају различитим идеолошким правцима.

О студентском животу на факултету за социологију "МГУ":


Младост - мотор прогреса (сучељавање мишљења студентских група):

4 comments:

VladimirV је рекао...

O visokom obrazovanju u Rusiji i o stranim studentima u Rusiji:

http://www.youtube.com/watch?v=rXBTa9I3fXg

VladimirV је рекао...

E a ima li nekih slicnih dokumetarnih filmova sa ekonomskog fakulteta na Lomonosovu? Dobro je da studenti imaju formiran stav, to je pokazatelj da imaju znanje i interesovanje za ono sto sudiraju, na mom fakultetu 90% studenata, mojih kolega nema formiran stav, a najgori su oni sa najvisim ocenama, kada bi neko anketirao studente na mom fakultetu sa pitanjem "da li drzava treba da se mesa u ekonomiju ili ne?" ili sa pitanjem "da li ste za kejnzijanski ili fridmanovski koncept ekonomske politike?" 90% anketiranih studenata bi odgovorilo "nemam stav", "ne znam", "ne interesuje me", "sve jedno", ako studenti imaju formiran stav i interesovanje za ono sto uce to je pokazatelj modernog obrazovanja i upotrebljivosti znanja koje su stekli.

Горан Тешић је рекао...

Владимире,

Хвала ти за везу коју си поставио. Емисија је веома добра.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP