Светоназор, скитанија (обнавља се)

До сада сам живео 10 година на  западу (Канада) и 14 година у Русији. Покушавам да преведем свој дух у просторе уранополитизма (грађанство Н...

Летњи дан на "ВДНХ"

недеља, 3. јул 2011.



Били смо јуче на чувеном московском изложбеном простору "ВДНХ" где смо посетили православни сајам и погледали неке од програма у оквиру прославе 20-годишњице постојања Заједнице Независних Држава.

Православни сајам је био одлично организован и било је јако много излагача. Били су ту многи руски манастири који су продавали књиге, молитвенике, иконе, прехрамбене производе и друге ствари. На многим манастирским штандовима ствари су продавали сами монаси и монахиње. Било је ту пуно и других људи који су продавали здраву храну, то јест хлеб, мед и друго. Пуно се продавала одећа која се може сматрати хришћанском, то јест суздржанијом, мараме, дуге хаљине, сукње и друго. У сајамској хали је радила манастирска кухиња где је човек могао да предахне уз фина манастирска јела.

Мало касније смо били на концерту који је био посвећен прослави 20-то годишњице постојања Заједнице Независних Држава, то јест бивших република које су улазиле у састав Совјетског Савеза. Концерт је био одличан. Представили су се извођачи из Средње Азије чији су наступи били испраћени повицима одобравања и аплаузом. Поред људи из Средње Азије концерту су присуствовали и многи Руси. Тако велика евроазијска идеја наставља да живи и да се развија. Киргизија је поставила своју јурту где су могле да се купе многе лепе и вредне ствари. Ја сам купио једну капу која ће ми добро послужити зими.

На видеу можете видети и изложене тракторе чувене белоруске минске фабрике трактора.

Иначе, прелеп летњи дан у Москви је измамио многе Московљане на улице, а много њих је било на "ВДНХ". На снимку је забележен и део те атмосфере.

Русија је данас усправна земља у којој се поново уздиже православље и која чврсто иде својим евроазијским путем.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP