Светоназор, скитанија (обнавља се)

До сада сам живео 10 година на  западу (Канада) и 14 година у Русији. Покушавам да преведем свој дух у просторе уранополитизма (грађанство Н...

Етносвет код Боровска

недеља, 26. фебруар 2012.

Били смо данас у Етносвету код Боровска недалеко од Белоусова где живимо.

Етносвет је културно-комерцијални пројекат који представља народе света на једном месту. Народи су представљени на два начина:

- У одвојеним просторијама са етнички специфичним садржајима у главном затвореном павиљону (на пример француски, немачки, индијски, кинески и тако даље)

- Преко етнички специфичних објеката изграђених напољу ван главног павиљона (на пример руске традиционалне грађевине, белоруско село, куће у украјинском стилу, село састављено од јурти средњеазијских номадских народа и тако даље)

У садржаје које нуди Етносвет спадају: ноћење као у хотелу само не у класичним хотелским собама, већ у етничким објектима (на пример можете да изнајмите собу у белоруској сеоској кући на неколико дана), вожња саоницама које вуку коњи или у запрегама које вуку хаски, ресторани, радионице у којима се учи рукоделије, спортске активности специфичних народа, музички концерти, сликарске изложбе, продаја сувенира и још много тога.

Обратите пажњу на то да се Ентосвет налази дубоко у унутрашњости Русије на 7 километара од градића Боровска у северном делу калужске области. Данас је у Етносвету било на хиљаде посетилаца. Лепо се живи у Русији. Ако вам неко каже да је у Русији све осим Москве и Петрограда јад и беда, покажите му слике и филм који следе.



































  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP