Светоназор, скитанија (обнавља се)

До сада сам живео 10 година на  западу (Канада) и 14 година у Русији. Покушавам да преведем свој дух у просторе уранополитизма (грађанство Н...

Владимир Путин, Архимандрит Тихон и КГБ

недеља, 27. март 2011.

Данас разни људи различито оцењују Владимира Путина. По некима је патриота и велики вођа руског народа, а за неке лутка у рукама закулисних моћника.

Ко је уствари Владимир Путин? Владимир Путин је Рус, православни верник. Изгледа да је има и свог духовника, а то је Архимандрит Тихон (Шевкунов), намесник московског Сретенског манастира. Архимандрит Тихон је и иначе близак Кремљу, а са Путином га је упознао бивши генерал-лајтнант КГБ-а Николај Леонов. А ко је Николај Леонов? Николај Леонов је доктор историјских наука. У младости се нашао у Мексику у време када су тамо као политички емигранти били браћа Кастро и Че Гевара где се и упознао са Раулом Кастром и самим Че Геваром. Када је једном Че Гевара тамо био ухапшен, код њега су пронашли Леоновљеву посетницу. Зато је Леонов морао да буде враћен у СССР. Николај Леонов је завршио 101-ву школу КГБ-а и постао је шпијун. Био је на Куби, где се срео са својим другом Фиделом Кастром. Касније је радио у Јужној Америци против америчког утицаја. Још касније је постао шеф аналитичке управе КГБ-а. За 12 година колико је управљао аналитиком КГБ-а ниједном није погрешио у својим анализама! Николај Леонов је православни хришћанин. Његов духовник је Архимандрит Тихон (Шевкунов). Николај Леонов је, такође, својевремено био заменик начелника Прве Главне управе државне безбедности у којој је радио и Владимир Путин. Дакле, овде се може видети веза између Путина, КГБ-а (Николај Леонов) и православља (Архимандрит Тихон).

Иначе, и Архимандрит Тихон и Николај Леонов су чланови редакције патриотских новина Руски дом.

А у редакцији часописа је, између осталог, и нико други до Јуриј Воробјовски, човек познат по својим књигама и видео материјалима у којима разобличује Нови светски поредак!

Ево и једног од кључних интервјуа Архимандрита Тихона (Шевкунова) у вези са Путином:

„Итак, духовником Путина является некий архимандрит Тихон, настоятель Сретенского монастыря, расположенного в центре Москвы — на Лубянке, в полукилометре от здания ФСБ РФ, что само по себе символично. Начнем с короткого интервью, которое взял у него корреспондент FLB:

— 26 марта состоялись выборы президента России. Вы голосовали?

— Да, впервые в жизни. Я никогда не голосовал: ни за Брежнева, ни за Ельцина. Я проголосовал за Владимира Путина, потому что знаю его лично. Путин — человек верующий, православный. А для пастыря отдать голос, это все равно, что поручиться. Мне в нем очень нравиться одно качество — он совершенно не стремится к власти. Во всяком случае, политика, которую он проводил как премьер, для меня абсолютно приемлема.

— Не кажется ли вам, что Россия выбрала человека, которого она совершенно не знает?

— А кого она знает? Явлинского? Жириновского? Джабраилова? Путин как раз успел себя показать и зарекомендовать — он полгода совершал поступки.

— Путин — кадровый сотрудник КГБ, атеист по определению. Как же вы нашли с ним общий язык?

— Не буду сообщать никаких подробностей об обстоятельствах нашего знакомства. Скажу одно: Путин — человек искренне верующий и знающий Бога. Он сам разобрался в очень глубоких вопросах бытия, как писал Достоевский: «Может для кого-то это выглядит и смешно — его вера».”

Укратко, овде се каже да је Архимандрит Тихон (Шевкунов) настојатељ московског Сретењског манастира који се налази у центру Москве на Лубјанки, на пола километра од зграде ФСБ-а (некадашњи КГБ). На питање новинара, Архимандрит Тихон одговара да никада раније није гласао и да је сада први пут гласао за Владимира Путина. На крају Архимандрит Тихон каже да је Путин човек који искрено верује и зна Бога. При томе је одбио да каже детаље о свом познанству са Владимиром Путином.

5 comments:

VladimirV је рекао...

Putin je radio kao KGB agent i od kako je na vlasti od 2000. nista nije uradio u borbi protiv korupcije osim sto se obracunao sa Hodorkovskim, Abramovicem i Berezovskim, korupcija u danasnjoj Rusiji je jos veca nego u Srbiji (a i u Srbiji je visoka), eksperti procenjuju trziste korupcije u Rusiji na 240 milijardi dolara! (a i to je vrlo konzervativna procena)
Vise o korupciji u Putinovoj Rusiji ovde:
Corruption in Russia

Medvedev je mnogo bolji drzavnik od Putina, Medvedev je reformista, Putin nije reformista, vec dugo se prica o mogucem sukobu Putina i Medvedeva, Medvedev bi mogao da sprovede program modernizacije i diverzifikacije ruske ekonomije (smanjenje zavisnosti od nafte) i izbori se protiv korupcije koja je najveca barijera buducem napretku Rusije i mogao bi da napravi od Rusije svetsku ekonomsku, politicku, vojnu silu, Putin ne bi to mogao (osim ako cena nafte na svetskom trzistu ne naraste na 200 dolara), zato ja podrzavam Medvedeva a ne Putina
Vise o Medvedevu i njegovom programu modernizacije:
Medvedev modernisation programme

Горан Тешић је рекао...

Не слажем се са тобом. Медведев и Путин не раде одвојено, већ заједно. Нема никаквог раскола између њих двојице. Свако ради свој посао. Постоје, такође, одређени тактички потези који се повлаче од стране руског руководства.

Путин је био вођа, сада је и остаће то.

Русија иде напред. Гледам то овде сваки дан.

Поздрав.

VladimirV је рекао...

Medvedev nije tako harizmaticna osoba kao Putin, nije maco tip, ali zato je osoba sirokih shvatanja, dobro je obrazovan i informisan, vrlo dobro razume stvarnost i kako funkcionisu ekonomski odnosi, Medvedev je reformista i vizionar, dobro zna da kapitalizam u uslovima visoke korupcije nigde nikad nije uspeo, razume koliko je vazna borba protiv korupcije, a i zeli da u Moskvi napravi silikonsku dolinu i medjunarodni finansijski centar, cilj je da Moskva bude medjunarodni finansijski centar otprilike u rangu Sangaja i Dubaija, modernizacija finansijskog sistema u Rusiji i medjunarodni finansijski centar u Moskvi su meni narocito interesatne "studije slucaja" posto je to moje zanimanje i posto cu uskoro poceti da se spremam za ispit za brokersku licencu, vise o tome evo ovde:
http://en.rian.ru/business/20100420/158673745.html

I evo jos nesto o tome sa oficijelnog sajta Mosvke:
http://moscow.ru/en/infrastructure/business_finance/fincenter_in_Moscow/
I evo video sa RT - Moskva je trenutno 68. finansijski centar u svetu, otprilike u rangu Tel Aviva, Osla, Varsave, Istanbula, to nije dobro, mogu to Rusi i mnogo, mnoooogo bolje, Medvedev to zna i njegova vizija je da Moskva bude medju prvih 10 medjunarodnih finansijskih centara u svetu:
http://www.youtube.com/watch?v=2Z2S7Hm9-fU
Dobro bi bilo da mi u Srbiji imamo politicara poput Medvedeva, nazalost nemamo ga, imamo korupciju svuda i nerazvijen finansijski sistem. :(
Pozdrav!

VladimirV је рекао...

Evo ovde je lista globalnih finansijskih centara o kojoj se diskutuje na Russia Today, Moskva je na 68. mestu, Sankt Peterburg je na 69. mestu, lista je na cetvrtoj strani:
http://www.zyen.com/GFCI/GFCI%209.pdf
I Putina uopste ne intresuju takve stvari kao sto su modernizacija ekonomije, finansijskog trzista u Rusiji, kreiranje silikonske doline ili medjunarodnog finansijskog centra u Moskvi, evo sta se desilo sa firmom Hermitage Capital Management, vlasnik te firme je podrzavao Putina i ta firma je bila najveci strani portfolio investitor u Rusiji (portfolio investitori su oni koji investiraju novac ne u realni kapital nego u hartije od vrednosti, recimo u akcije - u manjinske vlasnicke udele ili recimo u obveznice), to je bila najveca poreska prevara u istoriji Rusije, rezultat: ubijen advokat Sergej Magnitski, ukradeno 230 miliona dolara:
http://www.youtube.com/watch?v=ok6ljV-WfRw&feature=related
Ne znam kakve veze imaju ovakvi ljudi sa pravoslavljem i patriotizmom, rekao bih nikakve:
http://www.youtube.com/watch?v=4ZB3YoAvEro&feature=related

Горан Тешић је рекао...

Владимире,

Чини ми се да говориш под утицајем неких анализа које тврде да постоји некакво размимоилажење између Путина и Медведева. То у реалности не постоји. Има новина и појединаца који се труде да пронађу знаке њиховог супарништва и неслагања, али то је све узалуд. Време ће показати да између њих нема размимоилажења.

За ово што си рекао да Путина не занима модернизација и тако даље, то није истина. Путина занима све што се ради у Русији и иза свега што се дешава у Русији стоји Путин. Путин је вођа.

Уосталом, видећеш ко ће победити на изборима и са каквим програмом.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP