Изађи на црту, реци не западу: Нема еволуције, већ се ради о чистој креацији "живота по западу"

петак, 20. октобар 2006.

Наравно да се не ради ни о каквој еволуцији или природном току ствари, већ о чистој креацији.

Наш начин живљења се креира са циљем даљег богаћења најбогатијих и о томе су написане књиге. Једна од њих је књига "Подучавање о животним вештинама", коју су 1981.-ве године написали Хопсон и Скејли.

"Аутори ове књиге говоре о флексибилности коју мора да стекне онај ко данас завршава школу. После школовања, човек може да очекује да ће обављати три-четири различита занимања у животу, да ће шест до десет пута променити посао, да ће се преселити из места у којем је одрастао, да ће два пута склапати брак, да ће често морати поново да се обучава и даље образује, а мора да буде спреман и да проведе извесно време без запослења."

...

Пазите даље шта кажу Хопсон и Скејли: "Људи морају да науче да везе склапају брзо, свесни да ће многе од њих бити само привремене, и морају да науче како да их прекидају. Склапање веза, њихово одржавање и прекидање захтева вештине које ми тек почињемо да уочавамо, јер оне, једноставно, углавном нису биле потребне људима који су живели у заједници у којој су и рођени, који су ретко напуштали своје окружење и који су сигурност и идентитет налазили у крвним везама. Прекидање веза изазива велике проблеме, а из тог периода, које затим припада прошлости, увек преостаје осећање кривице."

Као што можете видети из ових цитата, западњаци нам отворено предлажу да учимо како да живимо као "партнери". О речи "партнер" као појму пренесеном из света економије у свет личних односа сам већ говорио у једном мојем ранијем тексту на овом Интернет дневнику. Брз живот, брзе промене, несталност, нестабилност, велики покрети маса народа, разбијање заједништва, разбијање породица, разбијање нормалног живота, све су то производи, не еволуције, већ креације људи који говоре у име најбогатијих, који говоре у име корпорација и банака. Ти људи који говоре у име корпорација и банака, то су демократски политичари, демократски социолози и други научници стављени у службу терора капитала, то јест људи који промовишу капитал као највишу вредност и као оно што води човечанство негде унапред. Само где унапред?

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP