Светоназор, скитанија (обнавља се)

До сада сам живео 10 година на  западу (Канада) и 14 година у Русији. Покушавам да преведем свој дух у просторе уранополитизма (грађанство Н...

Тотална доминација источних универзитета у програмирању и математици!

петак, 16. јул 2010.

Прича о доминацији источних универзитета у програмирању и математици у односу на западне, а коју сам пре неког времена почео на овом интернет дневнику се наставља. Сада је та доминација тотална!

Ево необоривих доказа црно на бело који су најбољи светски универзитети за програмирање. Сваке године се у организацији америчког предузећа "IBM" одржава званично светско првенство универзитета у програмирању. Ове године првенство је одржано и кинеском граду Харбину. Мерени су број решених проблема и време за које су ти проблеми решени. Победу је овога пута однео кинески шангајски "Jiaotong" универзитет који је решио 7 од 11 проблема за најкраће време. На другом месту је руски "Московски Државни Универзитет", а трећи је "Тајвански Национални Универзитет". Ево поредка првих 10 универзитета на свету у пограмирању:

1. Shanghai Jiaotong University, Кина
2. Moscow State University, Русија
3. National Taiwan University, Тајван
4. Taras Shevchenko Kiev National University, Украјина
5. Petrozavodsk State University, Русија
6. Tsinghua University, Кина
7. Saratov State University, Русија
8. University of Warsaw, Пољска
9. St. Petersburg State University, Русија
10. Zhongshan (Sun Yat-sen) University, Кина

Дакле, међу првих 10 су 4 руска, 3 кинеска, 1 украјински, 1 тајвански и 1 пољски универзитет. Међу првих 10 нема ниједног јединог западног универзитета. "Чувени" амерички "Стенфорд" и "МИТ" универзитети деле тек 14-то место. То се зове тотална доминација истока у програмирању у односу на запад.

Извор информација: ACM International Collegiate Programming Contest

А ево једног текста на исту тему који сам објавио раније: Потпуни преокрет на листи водећих светских универзитета у информатици

Погледајмо шта се дешава у математици на нивоу средњих школа. На последњој математичкој Олимпијади која је одржана у Казахстану редослед земаља је следећи:

1. Кина
2. Русија
3. САД
4. Република Кореја
5. Казахстан
6. Тајланд
7. Јапан
8. Турска
9. Немачка
10. Србија

Дакле, прва два места углавном држе Кина и Русија уз доминацију Кине, а овога пута међу првих 10 су само две западне земље, САД и Немачка. Треба обратити пажњу на сјајан успех репрезентације Србије која је освојила 10-то место испред многих земаља које западна пропаганда рекламира као изузетне за образовање. Србски ученик Теодор фон Бург из београдске "Математичке гимназије" је у појединачној конкуренцији освојио фантастично треће место.

Извор инфомација: International Mathematical Olympiad

Молим све да ове информације проследе даље у циљу поништавања утицаја западне пропаганде да је образовање најбоље на западу.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP