Светоназор, скитанија (обнавља се)

До сада сам живео 10 година на  западу (Канада) и 14 година у Русији. Покушавам да преведем свој дух у просторе уранополитизма (грађанство Н...

Филм "Узми". Заузми, пружи отпор, производи!

недеља, 24. јануар 2010.

Ево филма. Ево енергије. Ради се о документарном филму "Узми" који су снимили позната канадска анти-глобалисткиња Наоми Клајн и њен муж Ави Луис. Филм је снимљен у Аргентини где је доста развијен покрет заузимања приватних фабрика које не раде од стране радника. Радници који треба да прехране своје породице и себе и да обезбеде нормалне услове за живот, а који су суочени са отпуштањима када фабрике вођене од стране приватника пропадну, не раде оно што се ради у Србији, то јест не штрајкују на било који начин, а посебно не штрајкују глађу угрожавајући своје здравље, већ крећу у одлучан контра-напад, а то значи да се организују, улазе у затворене фабрике у којима нема никога, пружају отпор приватницима који покушавају да поврате оно што им је дала капиталистичка верска догма и поново покрећу производњу на самоуправљачким основама. Они имају пуно природно право на то, јер како ће другачије да прехране своје породице и себе и да обезбеде услове за нормалан живот ако не раде? Да чекају да им се приватници смилују или да им држава удели милостињу? Не. Ови храбри и достојанствени људи сами узимају судбину у своје руке и боре се. Молим вас да погледате овај сјајан филм и да видите како се треба борити против капитализма, а за слободу и достојанствен живот. Атмосфера предграђа јужно-америчких градова, миран живот и топлина домова радничких породица, дух слободе и оптимизма и између остале музике која је коришћена у овом филму, електро-танго групе "Gotan Project".

Време је за контра-напад, али не на трибинама, не писањем петиција и не у телевизијским студијима, већ напољу, на улицама! Заузми, пружи отпор, производи!

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP