Светоназор, скитанија (обнавља се)

До сада сам живео 10 година на  западу (Канада) и 14 година у Русији. Покушавам да преведем свој дух у просторе уранополитизма (грађанство Н...

Нови албуми Пелагеје и Ине Желанаје - осетите мирис степских трава, осетите ветар са Урала!

петак, 11. децембар 2009.

Недавно су се десила два важна културна догађаја - нове албуме су објавили Пелагеја и Ина Желанаја!

Оба албума можете скинути БЕСПЛАТНО са званичних интернет презентација ова два извођача! Адресе њихових презентација можете наћи у делу "Везе ка сродним интернет презентацијама" на мом интернет дневнику.




Нови албум групе "Пелагеја" се зове "Тропы" и има 12 песама. Албум је као и сви досадашњи албуми групе фантастичан, а ја бих издвојио песму "Пташечка", која се коначно нашла и на неком од званичних албума групе и чији ми се начин како је снимљена посебно свиђа. Рекао бих да је звук на овом албуму нешто топлији у односу на претходна остварења. Иначе, жанровски "Пелагеја" остаје на путу којим је и до сада ишла, а то су традиционалне теме у текстовима у комбинацији са модерним, алтернативним звуком и наравно са магичном интерпретацијом Пелагеје Сергејевне.

А ево и да кажем ко је све радио на новом албуму групе "Пелагеја". То су: Пелагеја Сергејевна Ханова - водећи вокал, Павел Дешура - музика, аранжмани и ритам гитара, Светлана Ханова - Пелагејина мајка, текстови песама, аранжмани и пратећи вокали, Дима Зеленски - барабан и пратећи вокали, Сања Савињих - бас гитара и пратећи вокали, Антон Ципкин - бајан и клавијатуре, Артур Серовски - перкусиониста и Сергеј Калачев - бас.

Пташечка:





Што се тиче новог албума Ине Желанаје, он се зове "Кокон" и има 10 песама, али ја сам скинуо верзију са руског "Торента" која има још 3 песме које представљају живе снимке. Ради се о снажном делу у коме се, слично приступу групе "Пелагеја", преплићу традиционални мотиви у певању и текстовима са успоренијом, понекад готово амбијенталном музиком са доста експеримената. Песме на "Кокону" су доста дуге што делује опуштајуће. Са Ининог албума бих издвојио песму "Павушка".

Павушка:


Дакле, ево два фантастична албума из Русије за слушање. Слушајте Пелагеју и Ину Желанају!

Сањајте дуга пешачења уз водотокове далеких река и одмор поред црвених ватри под отвореним небом осутим звездама... Осетите мирис степских трава, осетите ветар са Урала!

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP