Светоназор, скитанија (обнавља се)

До сада сам живео 10 година на  западу (Канада) и 14 година у Русији. Покушавам да преведем свој дух у просторе уранополитизма (грађанство Н...

Ко је направио прве концентрационе логоре?

уторак, 15. децембар 2009.

Не, то нису били Немци. То није био Хитлер. То су били Енглези. Мада су Енглези по свом пореклу, такође, Немци, то јест Германи, то јест Англи, то јест немачко племе Ангелн из немачке покрајине Шлезвиг-Холштајн. А када већ помињем Англе, онда је ред да поменем и Саксонце, јер се ова група народа назива једним именом - Англо-Саксонци. А Саксонци су, такође, немачко, то јест германско племе које потиче из Доње Саксоније и Вестфалије у Немачкој.

Него да се вратим првим концентрационим логорима. Дакле, прве концентрационе логоре су направили Енглези за време такозваног Другог Бурског рата или Англо-Бурског рата, који се десио на територији данашње Јужноафричке Републике од 1899.-те до 1902.-ге године и водио се између Бура, потомака Холанђана и британске империје. Рат се завршио победом Енглеза, који су затим направили прве концентрационе логоре у које су сместили цивилно бурско становништво. У те концентрационе логоре је било послато на хиљаде мушкараца, жена и деце. Од последица боравка у логорима умрло је око 27000 Бура, а од тога око 24000 деце, што је чинило око 50% популације бурске деце. Јел се то назива злочином против човечности? Јел злочини против човечности никада не застаревају? Јел се то назива геноцидом? Јел се за геноцид суди некоме?

Један од најодговорнијих за прављење концентрационих логора, као и за спровођење тактике "спаљене земље" у којој су уништавани цивилни објекти који су били у власништву Бура да би се умањио отпор бурских герилаца је био енглески ерл Херберт Киченер, по коме, веровали или не, данас у Канади један град носи име. Па како у једној демократској земљи као што је Канада један град може да носи име ратног злочинца? Ево доказа за све ово што сам написао:

О Другом Бурском рату

О ерлу Херберту Киченеру

О граду Киченеру у Канади

А ево и једног кратког документарног филма који говори о концентрационим логорима на територији данашње Јужноафричке републике:



Ширите истину о историји за коју мало ко зна. Ширите истину о првим концентрационим логорима и онима који су их направили - Енглезима.

Да ли и ови концентрациони логори спадају у европске вредности које се насилно нуде Србији, а нуде се насилно јер се Србија непрестано уцењује и условљава од стране Европљана?

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP