Светоназор, скитанија (обнавља се)

До сада сам живео 10 година на  западу (Канада) и 14 година у Русији. Покушавам да преведем свој дух у просторе уранополитизма (грађанство Н...

Бесконачна Русија: Иркутск

понедељак, 20. децембар 2010.

Ево представљања још једног града у Русији из серије "Бесконачна Русија" који доказује да се у Русији не развијају само Москва и Петроград. Овога пута је то Иркутск, град који се налази близу Бајкалског језера. Погледајте филм о Иркутску из два дела.



3 comments:

VladimirV је рекао...

Voleo bih da pogledam ovaj dokumetarac ali mi ne radi Veoh plejer, znam da je Jekaterinburg jedan od najrazvijenijih gradova u Rusiji, ali za Irkutsk ne znam bas? Rekao bih da su u Rusiji generalno razvijeniji regioni Moskve, Peterburga, Urala, Zapadnog Sibira, dok su regioni Volge, Kavkaza, Juga, Istocnog Sibira i Dalekog Istoka generalno nerazvijeni.

Горан Тешић је рекао...

Не знам зашто ти не ради "Веох" читач. Јел' ти ради за друге филмове? Некада је потребно мало сачекати да се филм учита или освежити страну.

Иначе, ја нисам тврдио да се Иркутск развија као Москва, већ је суштина у томе да у унутрашњости Русије није јад и беда.

VladimirV је рекао...

Za moje kriterijume razvijeni su oni regioni u kojima je prosenca plata veca od recimo 500 evra i u kojima je nezaposlenost manja od recimo 10%, a rekao bih da regioni Volge, Dalekog Istoka, Kavkaza, Juga, Sibir, delovi Centralne i Severne Rusije ne ispunjavaju te kriterijume.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP