Светоназор, скитанија (обнавља се)

До сада сам живео 10 година на  западу (Канада) и 14 година у Русији. Покушавам да преведем свој дух у просторе уранополитизма (грађанство Н...

Следећих осам торжествених година лучезарне Московије

недеља, 19. децембар 2010.

Слика "Русијо, пробуди се!" великог руског сликара Иље Глазунова (кликом на слику добијате увећану верзију)

У последње време почела је да се отвара велика Евроазијска идеја у Србији. Људи су почели да се повезују и да шире информације о великој источној империји. Они који прате мој интернет дневник знају да сам одавно почео да пишем о Евроазији и могу да кажем да ме ширење евроазијске идеологије у Србији радује. Нису то неки драматични помаци, али сваки помак у смеру рушења атлантистичке медијске блокаде је добродошао.

Хоћу овом приликом да напишем неколико речи о следећих осам година развоја Русије и Евроазије. Како сам и ставио у наслову, биће то следећих осам торжествених година лучезарне Московије. Биће то право правцато торжество нове Русије које ће цео свет моћи да види.

Русија је недавно добила организацију два велика спортска догађаја, зимских олимпијских игара у Сочију 2014.-те године и светског првенства у фудбалу 2018.-те године. Ови потези руског руководства не носе само спортски и културни карактер, већ имају и изузетан глобални политички значај. Локомотива која вуче велики руски воз је са ове две победе на међународном плану до врха напунила резервоаре са горивом и спремила са за јуриш у будућност.

Замислите само предстојећи обим послова и улагања новца у економију ове огромне земље. То ће бити баснослован новац. Ова два спортска догађаја од светског значаја даће Русији, која ионако већ има велики напредак у свим сферама живота, страховито убрзање. Колико ће само инфраструктурних, грађевинских, телекомуникационих, информатичких и других послова требати да се одради широм Русије да би земља у пуном сјају дочекала 2014.-ту и 2018.-ту годину. Русија, која то већ и сада јесте, постаће ново царство пословног света.

Свет ће бити сведок крунисања нове светске водеће империје. Са торжеством Русије, торжествоваће, пре свега, економски и оне земље које чврсто стоје уз њу у евроазијском империјалном пројекту, а то су Белорусија и Казахстан. При томе је врло могуће да ће Евроазијска империја бити проширена за још неколико земаља са простора бившег Совјетског Савеза, којима ће сви ти догађаји донети велике користи у свим сферама живота.

Следећих осам година ће, уједно, бити и шанса за сваког човека понаособ да нађе своје место на бескрајним просторима Евроазије, да утврди и стабилизије свој живот и да створи солидне услове за развој будућих генерација. Ето и шансе за Србе да промене свој живот из учмалости поробљене и понижене земље која тавори под ропством злочиначке Европске Уније.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP