Светоназор, скитанија (обнавља се)

До сада сам живео 10 година на  западу (Канада) и 14 година у Русији. Покушавам да преведем свој дух у просторе уранополитизма (грађанство Н...

Канада наставља хладни рат против Русије

уторак, 21. децембар 2010.

Као и готово увек до сада, Запад, уместо да иде ка миру и сарадњи, иде ка сукобљавању. Напади на друге који не мисле као Запад, а посебно на оне који имају моћ да одговоре, врше се на свим пољима. Сетите се само ко је први увео политику у спорт - Запад. То је било 1980.-те године када су земље чланице НАТО, као и неке друге земље, бојкотовале Олимпијске игре у Москви, због совјетског војног ангажовања у Афганистану. А сада су те исте земље чланице НАТО у Афганистану као окупатор. Какво невероватно лицемерје Запада.

Званично, хладни рат је завршен. Али, не. Запад га наставља. Њему су стално неопходни некакви непријатељи, а ако их нема, он их или измишља или провоцира друге на непријатељство. То је западни политички стил - качење са свима. Запад готово све време провоцира да у једном тренутку некоме ко има моћ прекипи и да сравни са земљом ту моралну црну рупу на географској карти света.

Ево примера Канаде, америчке и атлантистичке слушкиње, војно нејаке земље која игра мале, прљаве игрице. Канада је недавно увела нови режим за добијање виза руским држављанима. Не ради се ни о каквим специјалним, већ обичним визама које требају обичним грађанима Русије који би да посете своје рођаке који живе у Канади или који би да отпутују туристички у Канаду. У новој анкети која треба да се попуни, грађани Русије треба да дају податке о местима где су радили последњих 10 година, податке о служењу у руским оружаним, полицијским или другим снагама које представљају бојеву силу Русије, податке о учешћу у оружаним дејствима, податке о чланству у политичким партијама или политичким организацијама, укључујући омладинске и студентске организације и професионална удружења. У вези са служењем у руској војсци, траже се детаљни подаци када је особа служила војску, у којој јединици, где се та јединица налази, у којем је роду војске служила и какве су биле њене дужности у војсци. Такође, у упитнику се налази питање да ли је особа која жели да добије канадску визу била сведок малтретирања људи или томе слично.

При свему овоме треба имати на уму да руски држављани који дају овакве податке могу да буду кажњени са до седам година затвора због одавања државне тајне.

Ево о томе прилога са руске телевизије:



Одмах после увођења новог упитника за добијање канадске визе, руско Министарство иностраних послова је позвало представника канадске амбасаде да објасни нови приступ Канаде у међусобним односима са Русијом. У случају да Канада не одустане од свог агресивног приступа визном режиму према Русији, Русија ће бити принуђена да одговори истим мерама.

Али, хајде да преведемо овај вулгарни политички потез Канаде на обичан језик. Значи, Канада отворено каже Русији - ти си ми непријатељ и хоћу то да ти покажем на јасан начин. Хоћу да ми твоји сопствени грађани издају тајне и осетљиве податке о теби. Тиме хоћу да те понижавам. Тиме хоћу да те провоцирам. Да ли просечан Канађанин зна какву одвратну политику води држава у којој живи? Тешко. А шта би просечан Канађанин, на пример становник Торонта, рекао када би као одговор на политику коју Канада води према Русији, два руска интерконтинентална пројектила прозујала ниско над градом у јеку највеће вреве на улицама и потом експлодирала негде у неком океану? Чисто као упозорење на отворени покушај шпијунирања и провоцирања Русије. Да ли би се просечан Канађанин онда замислио какву политику води земља где живи и за кога гласа на изборима? Ја мислим да би. Али, ствар је у томе што просечан Канађанин не зна за кога гласа на изборима. Услед тог незнања просечан Канађанин и нема избора.

Ето, то је још један доказ да Запад, у овом случају Канада, води политику заударајућих излучевина из дебелог црева, то јест политику качења без разлога, провокација и подгревања непријатељстава. Управо су Запад и одвратна цивилизација коју је он створио главни фактор нестабилности у свету. САД и Европска Унија са својим сателитима као што је Канада су два највећа жаришта инфекције опасне по цели свет које треба под хитно уништити или изоловати. Уништавање се може извести војним путем, јер Запад све време то сам тражи и сам користи тај метод, а изоловати се може економски, па нек се онда сами западњаци даве у својим економским и другим кризама директно произашлим из њихових изопачених идеологија.

3 comments:

VladimirV је рекао...

Да ли просечан Канађанин зна какву одвратну политику води држава у којој живи? Тешко. А шта би просечан Канађанин, на пример становник Торонта, рекао када би као одговор на политику коју Канада води према Русији, два руска интерконтинентална пројектила прозујала ниско над градом у јеку највеће вреве на улицама и потом експлодирала негде у неком океану?

-----------------------------------

Evo kako prosecan Amerikanac (a verovatno i prosecan Kanadjanin) zamislja Rusiju:
http://www.youtube.com/watch?v=laYsrwFtoOw

Горан Тешић је рекао...

Веома добар прилог, Владимире. Хвала.

Мени није проблем што просечан Американац мало зна о Русији. Мени је занимљиво колико мало просечан Србин зна о Русији. Ево, када сам летос био у Србији, један мој пријатељ ме је питао да ли у Русији по радњама има довољно производа за кућу као што су детерџенти и слично, а други ме је, пошто сам у Србију дошао возом преко Украјине, питао да ли је воз био нападнут током тог пута.

Значи, људима у Србији су потребне приче поткрепљене фотографијама и филмовима у којима се црно на бело доказује како Руси живе. Ја тврдим да Руси живе боље него људи у Србији и не само него људи у Србији. Мислим, такође, да просечан Рус живи боље него просечан Канађанин.

Велики део овог мог интернет дневника је посвећен управо том доказивању.

VladimirV је рекао...

To je zbog ona dva cecenska napada na voz "Nevski Ekspres", treba da ih informisati da je taj napadnuti voz "Nevski Ekspres" u stvari visokokomformni, luksuzni voz u kojem se Moskve do Peterburga putuje samo 4h30min brzinom cak 200km/h i treba ih informisati da samo Moskva ima recimo 11 Metro i 3 IKEA trzna centra, znaci treba ih informisati sa konkretnim imenima i konkretnim brojkama .

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP