Price iz Kanade: Zivot u istom stanu sa roditeljima u Kanadi

четвртак, 28. септембар 2006.

U Kanadi roditelji nemaju vremena da budu sa decom. To mnogi kažu i zale se na to. Pa, kad će crni roditelji u Kanadi da budu sa decom? Jedino ako ne rade. Ali, ako rade, to je uzas. Moraju da se domundjavaju, da dovode stare roditelje da se maltretiraju po stranoj zemlji, jer nemaju dovoljno para da plate odbaniste. Šta ćeš, skupo. Pa se svi nabiju u isti stan. A ovamo kao pljuju po Srbiji kako mladi žive sa roditeljima i kako su zato otisli, a sad oni dovode roditelje na zapad da im cuvaju decu, jer se nisu snasli, :) da mogu da plate obdaniste ko ljudi, ko što se radi u Srbiji. Ijaoooo, da nisam sve ovo video svojim ocima, mogao bi neko da mi prica bajke o nekakvom standardu i snalazenju. Koji BRE standard kad nisu sposobni da plate obdaniste za dete? Nema se! Uzas! Pa, onda radi vize za roditelje, maltretiraj ih, drndaj po Kanadi. Sine! Da nisam video, pa ajde da me neko sada pravi ludim.

EJ! I TO ONI KOJI PLJUJU PO SRBIJI ZATO STO KAO MLADI ZIVE SA RODITELJIMA JAKO DUGO I KAO ZATO SU OTISLI, A OVAMO ONI SAMI DOVODE SVOJE RODITELJE DA IM CUVAJU DECU I SVI ZIVE U ISTOM STANU? IJAOOOO! PA GDE JE BRE PAMET! GDE? NEMA JE! OSTALA KOD KUCE U SRBIJI NA KLAVIRU...

3 comments:

nikola је рекао...

procitao sam vecinu tvojih zapisa i slazem se sa dobrim delom misljenja i zakljucaka.IMAM JEDNO PITANJE KOJE ME KOPKA VEC DUGO.ZASTO SI TI JOS UVEK U KANADI?ZASTO SE NE VRATIS U TVOJU SRBIJU?MOJ MEJL JE PUCARKO@YAHOO.COM
MOZES MI TU ODGOVOITI AKO TI JE GLUPO DA ODGOVORIS NA BLOGU.
POZDRAV, NIKOLA PUCAREVIC.

Анониман је рекао...

Pa ja nemam ovde u Srbiji da platim vrtić, o čemu ti pričaš. Gledam kako da prehranim 4članu porodicu do kraja meseca, iako smo i ja i supruga visokoobrazovani. Nemam jbnih dinara da platim državni, da ne pričam o privatnom.
Jasno je šta je tamo, ali u Srbiji je tek pravi horor, tamo valjda bar imaš neki izbor, ovde NE.

Анониман је рекао...

Sta bre ti pricas gluposti ko nema para da plati vrtic u Kanadi problem je u Kanadi sto nema mesta u vrticima i sto moras da budes na listi cekanja i niko ti ne garantuje da ce ti dete biti primljeno. A sto se roditelja tice ovde ih dovedes da mogu da imaju normalan zivot da ne budu gladni i zeljni svega,nemoj da pricas gluposti.Drugo nekog ko prica srpski je uzasno tesko naci da ti cuva dete tako da je i to od razloga sto roditelji dolaze.
A ako se ti nisi snasao u Kanadi pa pricas onda mozes dasamo kazes u svoje ime a ne da tako pricas u ime svih nas.
Onaj ko nece da radi nije se snasao moze da se ovde zivi i zivi se. Ako je neko dosao ovde sa mislju da ce da ga odmah prihvate sa fakultetom da radi taj moze da se spakuje odmah i da se vrati kuci a ne da pljuje po Kanadi ovde bre moras da se dokazes ko si i sta si treba da budemo srecni sto prihvataju veliku vecinu nasih diploma sto mozes da ih nostrifikujes.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP